Održana Generalna skupština FIFPro-a u Rimu

Održana Generalna skupština FIFPro-a u Rimu

Od 27. do 29.novembra 2018.godine u Rimu održan je Kongres FIFPro-a . Tokom trodnevnog skupa , na...

Održan sastanak Odbora za sektorski socijalni dijalog u profesionalnom fudbalu.

Održan sastanak Odbora za sektorski socijalni dijalog u profesionalnom fudbalu.

23. novembra 2018. održan je sastanak Odbora za sektorski socijalni dijalog u profesionalnom...

U Londonu proglašen NAJBOLJI TIM SVIJETA - FIFA FIFPro World 11

U Londonu proglašen NAJBOLJI TIM SVIJETA - FIFA FIFPro World 11

Sinoć je na svečanosti u Londonu proglašen NAJ-TIM SVIJETA FIFA FIFPro World 11. U godini...

Večeras svečano proglašenje FIFA FIFPro World 11

Večeras svečano proglašenje FIFA FIFPro World 11

U iščekivanju svečanog proglašenja World 11 u Londonu, podsjećamo se da je u akciji...

Druga kontrolna utakmica na Trening kampu 2018

Druga kontrolna utakmica na Trening kampu 2018

SPFCG : FK Krupa Ekipa sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore- igrači bez ugovora odigrala...

 • Održana Generalna skupština FIFPro-a u Rimu

  Održana Generalna skupština FIFPro-a u Rimu

  Sunday, 02 December 2018 10:54
 • Održan sastanak Odbora za sektorski socijalni dijalog u profesionalnom fudbalu.

  Održan sastanak Odbora za sektorski socijalni dijalog u profesionalnom fudbalu.

  Saturday, 24 November 2018 12:46
 • U Londonu proglašen NAJBOLJI TIM SVIJETA - FIFA FIFPro World 11

  U Londonu proglašen NAJBOLJI TIM SVIJETA - FIFA FIFPro World 11

  Tuesday, 25 September 2018 06:36
 • Večeras svečano proglašenje FIFA FIFPro World 11

  Večeras svečano proglašenje FIFA FIFPro World 11

  Monday, 24 September 2018 16:15
 • Druga kontrolna utakmica na Trening kampu 2018

  Druga kontrolna utakmica na Trening kampu 2018

  Sunday, 15 July 2018 21:35

Uhapseno pet fudbalera

U policijskoj akciji "Tip" je uhapšeno pet fudbalera - Milovan Nikolić (22) iz Nikšića, bivši fudbaler Čelika i Berana, Mihailo Radulović (28) iz Nikšića, bivši fudbaler Čelika i Berana a sada fudbaler FK Cetinje, Novak Rajković  (26) iz Berana, fudbaler FK Berane, Milenko Nerić (27)  iz Nikšića, bivši fudbaler Čelika i Berana, a sada igrač Bokelja iz Kotora, i Stefan Lukovac (29)  iz Berana, bivši fudbaler Čelika i Berana a sada fudbaler FK Radnički iz Berana, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela kriminalno udruživanje i dogovaranje ishoda takmičenja", kazao je Pavićević.

Svi oni bili su akteri spornog meča kraj Bistrice...

Crnogorska liga je očigledno idealno podneblje za sumnjive fudbalske radnje – jer, igrači ili ne primaju novac, ili ga primaju neredovno, ili su primanja mala.

Materijala u Crnoj Gori za istražne organe moglo bi da bude još mnogo.

Cijela evropska javnost ljetos je izvještavala o čudnoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, između Čelika i Kopra 0:4 i sa čuđenjem i gnušanjem komentarisala igru fudbalera nikšićkog kluba. I mediji iz inostranstva, poput italijanske Republike, pisali su o namještaljki kraj Bistrice.

Bilo je i još, najblaže rečeno, sumnjivih radnji, poput fiktivne prijateljske utakmice Grblja i Lovćena, koja se nalazila u ponudi međunarodnih bukmejkerskih kuća, a koja, zapravo, nikada nije ni odigrana.

Iz Fudbalskog saveza Crne Gore, koji upravlja crnogorskim klupskim takmičenjem, više puta su saopštavali da je otkrivanje lažiranja rezultata posao tužilaštva, a ne fudbalske organizacije. Na inicijativu Saveza u krivični zakonik, kao krivično djelo, ušlo je namještanje utakmica.

Prvih sest studenata FIFPRO ONLINE ACADEMY uspjesno je diplomiralo!

Prvih šest studenata FIFPro Online Academy uspješno je diplomiralo!

Šest ( bivših ) profesionalnih fudbalera je službeno spremno za novu fazu u svom životu. 
18. februara je FIFPro proslavio prvu generaciju diplomiranih studenata FIFPro Online Academy-a, na posebnoj svečanosti u FIFPro kući u Hoofddorp-u, Holandija.
Tokom posljednje tri i po godine uspješno se sprovodi program koji sadrži 7 semestara razvijen od strane FIFPro-a i UCN-a (University of Northern Denmark)

Šest diplomiranih igrača su:
Shane Birtles - Velika Britanija
Kim Erik Deinoff - Norveška
Jon Inge Hoiland - Norveška
Chrysostomos Kalos - Cipar
Morten Koch Nielsen - Danska
Rasmus Nielsen Koch - Danska

Svi oni su bili profesionalni fudbaleri kada su počeli studije, ali osim Rasmus Nielsen Koch-a, svi studenti su nedavno završili svoju karijeru zbog raznih razloga.
Theo Van Seggelen je uručio diplome i dodao: " Sjećam se da smo prije 10.g raspravljali kako bi FIFPro morao preuzeti odgovornost i pomoći igračima s programom obrazovanja. Sada ja mogu reći da mi je drago što možemo čestitati prvim diplomiranim studentima naše vlastite FIFPro Online Academy-ije "
" Veoma sam ponosan što imamo šest momaka koji su uspjeli zaraditi svoje diplome u tri i po godine."
" Uvijek ćemo vas se sjećati, kao prvih diplomiranih studenata. Želimo Vam sve najbolje u vašim budućim karijerama. "

Formiran odbor za socijalni dijalog

Formiran odbor za socijalni dijalogSindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG), crnogorski klubovi i Fudbalski saveza Crne Gore formirali su na današnjem sastanku Odbor za socijalni dijalog.

Odbor će se baviti sprovođenjem Sporazuma o minimumu zahtjeva za ugovore o profesionalnom igranju koji je donijet od strane Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), Sindikata profesionalnih fudbalera (FIFPro), Zajednice profesionalnih liga Evrope (EPFL) i Asocijacije klubova Evrope (ECA), kao i razmatranjem drugih pitanja u cilju poboljšanja statusa igrača i rada klubova.

Takođe, na sastanku je utvrđena dinamika rada Odbora, pa je sljedeći sastanak zakazan 20. februar.

Održana dvodnevna generalna Skupština u Atini

Svjetsko udruženje profesionalnih fudbalera (FIFPro) je u Atini održalo dvodnevnu generalnu Skupštinu uz učešće predstavnika 29 sindikata koji čine FIFPro fudbalsku diviziju Evrope. Skupština je održana od 04.-06.01.2015.god., a Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore ( SPFCG ) su predstavljali Zeljko Janović i Vlado Krsmanović.

Glavna tema sastanka je bila reforma sistema transfera igrača. FIFPro je posle razmimoilaženja stavova sa ECA ( Udruženje Evropskih klubova) i EPFL ( Evropska profesionalna fudbalska liga) jednoglasno odlučio da prestanu svi pregovori  dok osnovna načela o zaštiti igrača i njihovih ugovora ne budu prihvaćena od strane poslodavaca. Problemi su se manifestovali i raspravom o zaštiti igrača koji nijesu plaćeni na vrijeme ili su im ugovori raskinuti na njihovu štetu. Ipak FIFPro je podnio četiri ključna predloga koja se odnose na zaštitu igrača koji ECA i EPFL nijesu prihvatili na zajedničkom  sastanku održanom u  sjedištu FIFA u Cirihu.

Predlozi FIFPro-a:

1.Onaj igrač koji je neplaćen više od 30 dana može izabrati raskid ugovora ako je dao klubu zahtjev u razmatranje  najmanje deset dana  pisanim putem da mu se isplate dugovanja.

2. Ako je ugovor raskinut od strane kluba bez opravdanih razloga ili zbog neplaćanja igrača , isti će imati pravo da bude finansijski kompezovan plaćanjem ugovora od strane kluba.

3. Igrač će imati pravo pronaći klub bez ograničenja van bilo kojeg prelaznog roka.

4. Ove reforme se odnose na medjunarodni i domaći nivo.

Aktivno učešće u raspravi o svim ovim problemima uzeo je Predsjednik FIFPro-a divizije Evropa Bobby Barnes koji je izmedju ostalog istakao da je osnovno pravo igrača da budu plaćeni u skladu sa uslovima u njihovim ugovorima i tu nema pogovora, kao i glavni sekretar FIFPro-a Theo Van Seggelen koji je rekao: „ Ono što su klubovi i liga predložili će stvoriti još veću neravnotežu izmedju igrača i njihovih poslodavaca“ , kao i da je mišljenja da ECA i EPFL pokušavaju manipulisati situacijom koja im već pogoduje.

Rezultat skupštine je suspendovanje pregovora na neodredjeno vrijeme u kojem će FIFPro nastojati da ispravi jedan od najvećih problema u profesionalnom fudbalu tj. nedostatak poštovanja  klubova prema igračima i njihovim ugovornim obavezama.