Druga kontrolna utakmica na Trening kampu 2018

Druga kontrolna utakmica na Trening kampu 2018

SPFCG : FK Krupa Ekipa sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore- igrači bez ugovora odigrala...

Prva kontrolna utakmica u okviru Trening Kampa 2018

Prva kontrolna utakmica u okviru Trening Kampa 2018

SPFCG : MLADOST, Lučani Ekipa sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore- igrači bez ugovora...

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA O MEĐUNARODNOM KALENDARU MEČEVA

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA O MEĐUNARODNOM KALENDARU MEČEVA

Gotovo polovina reprezentativaca koji igraju 50 ili više utakmica tokom sezone su...

TRENING KAMP ZA IGRAČE BEZ UGOVORA 2018

TRENING KAMP ZA IGRAČE BEZ UGOVORA 2018

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore, u sklopu FIFPro Projekta, organizuje TRENING KAMP za...

 • Druga kontrolna utakmica na Trening kampu 2018

  Druga kontrolna utakmica na Trening kampu 2018

  Sunday, 15 July 2018 21:35
 • Prva kontrolna utakmica u okviru Trening Kampa 2018

  Prva kontrolna utakmica u okviru Trening Kampa 2018

  Sunday, 15 July 2018 21:28
 • OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA O MEĐUNARODNOM KALENDARU MEČEVA

  OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA O MEĐUNARODNOM KALENDARU MEČEVA

  Monday, 11 June 2018 21:37
 • TRENING KAMP ZA IGRAČE BEZ UGOVORA 2018

  TRENING KAMP ZA IGRAČE BEZ UGOVORA 2018

  Sunday, 03 June 2018 22:57

Revija SPFCG - Fer igra br. 6

 U novom broju revije izdvajamo tekst "Pokaži rasizmu crveni karton":

 Svi ljudi su rođeni jednaki“, jedna je od najčešće upotrebljavanih fraza u istoriji čovječanstva. Nažalost, događaju se incidenti, koji obesmišljavaju ovih pet riječi. Ni fudbal nije imun na to... FIFPro godinama unazad vodi različite kampanje u borbi protiv rasizma u fudbalu, a od 23. decembra kampanje takve vrste radiće sa grupom „Pokaži rasizmu crveni karton“, sa kojom će u naredne tri godine usko sarađivati u kampanjama posvećenim anti-rasizmu i borbi protiv diskriminacija bilo kakve vrste. „Promocija borbe protiv rasizma je na visokom mjestu naše agende naredne godine. Tražićemo od naših članica da svako u svojim zemljama napravi plan aktivnosti u ovoj izuzetno značajnoj kampanji, tako što će se povezati sa iskusnim nevladinim organizacijama, koje imaju iskustvo u ovakvim

akcijama“, rekao je Toni Higins, portparol odsjeka FIFPro-a za anti-rasizam.

Izbor idealnog svjetskog tima 2014. godine

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) i Sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPro) izabrali su juče idealni svjetski tim u 2014. godini na osnovu glasova preko 23 hiljade fudbalera iz 58 zemalja svijeta.

U najširoj anketi koju je moguće sprovesti tako je odlučeno da najbolji svjetski tim u 2014. godini čine golman Nojer, defanzivci Lam, David Luiz, Serhio Ramos i Tijago Silva, vezisti Kros, Di Marija i Inijesta, te napadači Roben, Mesi i Ronaldo.

Četvrtu godinu zaredom, najbolji svjetski tim birali su i crnogorski fudbaleri. U anketi koju je sproveo Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) glasalo je čak 276 igrača iz Crne Gore, i to iz svih 12 prvoligaških klubova, te nekoliko timova iz Druge lige.

Kako su glasali naši fudbaleri?

Idealni svjetski tim sastavljen od glasova crnogorski igrača razlikuje se od najboljeg svjetskog tima u četiri fudbalera. Crnogorci su vjerovali igračima iz bivše Jugoslavije, pa je umjesto Davida Luiza mjesto u odbrani zauzeo Srbin Branislav Ivanović iz Čelzija, umjesto Tonija Krosa poziciju u veznom redu zauzeo je još jedan Srbin iz redova "plavaca", Nemanja Matić, dok je poziciju Anhela di Marije, po glasovima Crnogoraca, zauzeo Hrvat iz Reala Luka Modrić.

Izgrači iz domaćeg šampiona su, takođe, više su vjerovali Šveđaninu bosanskih korijena Zlatanu Ibrahimoviću nego Arjenu Robenu u napadu.

Idealni svjetski tim na osnovu glasova crnogorskih fudbalera tako sačinjavaju: Manuel Nojer - Fillip Lam, Tijago Silva, Serhi Ramos, Branislav Ivanović - Nemanja Matić, Luka Modrić, Andres Inijesta - Leo Mesi, Kristijano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović.

 

Socijalni dijalog u fudbalu

Predstavnici najuticajnijih fudbalskih organizacija sastali su se sa ljudima iz FSCG, crnogorskih klubova i Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore, a tema je bila - socijalni dijalog u fudbalu.

Riječ je o implementaciji dokumenta o ispunjavanju minimalnih standarda u ugovorima profesionalnih fudbalera, koji je usvojen prije dvije godine, i koji je verifikovala i Evropska komisija.

Detaljnije na linku ispod:

https://www.youtube.com/watch?v=0Gv0bd5omRM

FIFA FIFPro WORLD XI AWARD 2014

Fudbaleri Crne Gore su završili glasanje za najboljih 11 igrača svijeta – FIFA FIFPro WORLD XI AWARD 2014. Glasalo je 276 igrača, i glasački listići su poslati u Holandiju, gdje se sumiraju glasovi od ukupno 70.000 igrača iz čitavog svijeta. Svečano proglašenje naj-tim 2014-te godine biće održano 12. Januara 2015. u Cirihu.


 -Glasaju fudbaleri iz kluba "Budućnost"-

Izbor NAJBOLJEG TIMA Telekom 1. CFL - sezona 2015/2016