U Londonu proglašen NAJBOLJI TIM SVIJETA - FIFA FIFPro World 11

U Londonu proglašen NAJBOLJI TIM SVIJETA - FIFA FIFPro World 11

Sinoć je na svečanosti u Londonu proglašen NAJ-TIM SVIJETA FIFA FIFPro World 11. U godini...

Večeras svečano proglašenje FIFA FIFPro World 11

Večeras svečano proglašenje FIFA FIFPro World 11

U iščekivanju svečanog proglašenja World 11 u Londonu, podsjećamo se da je u akciji...

Druga kontrolna utakmica na Trening kampu 2018

Druga kontrolna utakmica na Trening kampu 2018

SPFCG : FK Krupa Ekipa sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore- igrači bez ugovora odigrala...

Prva kontrolna utakmica u okviru Trening Kampa 2018

Prva kontrolna utakmica u okviru Trening Kampa 2018

SPFCG : MLADOST, Lučani Ekipa sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore- igrači bez ugovora...

TRENING KAMP ZA IGRAČE BEZ UGOVORA 2018 god.

TRENING KAMP ZA IGRAČE BEZ UGOVORA 2018 god.

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore je počeo danas sa realizacijom FIFPro Projekta Trening...

 • U Londonu proglašen NAJBOLJI TIM SVIJETA - FIFA FIFPro World 11

  U Londonu proglašen NAJBOLJI TIM SVIJETA - FIFA FIFPro World 11

  Tuesday, 25 September 2018 06:36
 • Večeras svečano proglašenje FIFA FIFPro World 11

  Večeras svečano proglašenje FIFA FIFPro World 11

  Monday, 24 September 2018 16:15
 • Druga kontrolna utakmica na Trening kampu 2018

  Druga kontrolna utakmica na Trening kampu 2018

  Sunday, 15 July 2018 21:35
 • Prva kontrolna utakmica u okviru Trening Kampa 2018

  Prva kontrolna utakmica u okviru Trening Kampa 2018

  Sunday, 15 July 2018 21:28
 • TRENING KAMP ZA IGRAČE BEZ UGOVORA 2018 god.

  TRENING KAMP ZA IGRAČE BEZ UGOVORA 2018 god.

  Sunday, 15 July 2018 21:11

SPFCG traži sastanak sa gradonačelnikom Stijepovićem

Posljednja dešavanja u FK Budućnost su dokaz da krajnje vrijeme da se preduzmu konkretni koraci po pitanju održivosti i daljeg razvoja ovog kluba.

„Kao predsjednik Sindikata i bivši dugogodišnji igrač Budućnosti, posebno sam razočaran situacijom u kojoj niko iz rukovodstva kluba nije našao za shodno da se obrati igračima. Zato je u cilju iznalaženja rješenja, Sinidkat profesionalnih fudbalera inicirao  hitan sastanak kod gradonačelnika Glavnog grada Miodraga Stijepovića. Jednostavno hoćemo da čujemo da li Glavni grad kao većinski vlasnik kluba ima neki konkretan plan za razvoj našeg najvećeg kluba, jer kao što javnost zna ovi problemi nijesu od juče, i da dosadašnja kratkoročna rješenja se nijesu pokazala kao efikasna. Namjerno apostrofiramo igrače, jer znamo u kakvim su uslovima igrali ove sezone, u odsustvu Uprave kluba, ali ipak uz predan rad stručnog štaba, postigli su zavidan rezultat i po mnogima, u drugom dijelu sezone igrali najljepši fudbal u našoj ligi. Umjesto da budu nagrađeni, oni ispaštaju zbog pogrešnih poteza i odluka na koje nijesu imali nikakav uticaj. FK Budućnost, kao naš najveći klub, umjesto da bude primjer ostalim klubovima, suočava se sa problemima u smislu obezbjeđivanja osnovne egzistencije igrača i daljeg nastavka funkcionisanja kluba uopšte.“, izjavio je Željko janović, predsjednik SPFCG, napominjući da su predstavnici Sindikata sinoć došli sa Skupštine Evropske divizije FIFpro u Oslu.

„Na Skupštini FIFpro se raspravljalo šta sindikati treba da preduzmu  u cilju nalaženja najoptimalnijeg i najefikasnijeg rješenja kada se igrači nalaze u nezavidnim situacijama, ali kod nas je dodatna otežavajuća okolnost  komplikovana i nedefinisana vlasnička struktura koja povlači za sobom odsustvo odgovornosti, a to se mora promjeniti.“, zaključio je Janović.

SPFCG NA GENERALNOJ SKUPŠTINI EVROPSKE DIVIZIJE FIFPRO

7. i 8.juna 2016. U Oslu, Norveška održana je Generalna Skupština Evropske divizije FIFpro-a. Pored ostalog, prvog dana  Skupštine bilo je riječi o stepenu realizacije godišnjeg plana FIFPro-a, ali i  reformskom procesu u FIFA, odnosima FIFpro-a sa socijalnim partnerima na evropskom nivou UEFA-om i ECA-om, kao i aktuelnim projektima koje FIFpro sprovodi u saradnji sa FIFA i Interpolom (borba protiv namještanja mečeva) i Univerzitetom u Mančesteru, a u vezi globalnog istraživanja po pitanju radnih odnosa u fudbalu. Drugog dana su organizovane paralelne radionice na temu poboljšanja interne komunikacione strategije, zatim o značaju potpisivanja kolektivnog ugovora i razvijanju odnosa sa sindikata sa nacionalnim fudbalskim savezima.

Delegati su apostrofirali neophodnost bržeg i efikasnijeg rada Arbitražne komisije FIFA (DRC), kao i to da je neophodna uravnoteženost na relaciji igrač – klub kada su u pitanju sporovi, pogotovo u dijelu izvršenja odluka FIFA Arbitraže, jer dešava se da u nekim zemljama klubovi koriste različite mehanizme kako bi odugovlačili sa izvršenjem, ili ga izbjegli uopšte.

U završnom dijelu delegati su informisani o razvoju edukacionih programa FIFpro, a koji su još uvijek rezervisani samo za sindikate iz zemalja članica EU, kao i o razvoju nove aplikacije za projekat, koji bi se realizovao u saradnji sa Evropskom komisijom.

Predstavci SPFCG na Skupštini su bili Željko Janović, predsjednik i Vladimir Krsmanović, sekretar za međunarodnu saradnju.

Igrači izabrali najboljih jedanaest

24.05.2016. Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) treću sezonu zaredom sproveo akciju izbora najboljeg tima Telekom 1. CFL.

U glasanju su učestvovali fudbaleri prvoligaških timova, njih ukupno 196, što je nešto više od 80 odsto igrača koji nastupaju u CFL-u, dobijena je najbolja jedanaestorka u formaciji 4-3-3.

Tim izgleda ovako:Golman Milan Mijatović, Bokelj (58 glasova),

bekovi Momčilo Raspopović (62) Risto Radunović, Budućnost (110 glasova),

centralni bekovi Aleksandar Šofranac, Sutjeska (81)Mirko Radišić, Rudar (57 glasova),

vezisti Aleksandar Šćekić, Bokelj (106),  Nedeljko Vlahović, Rudar (73) i Petar Vukčević, Grbalj (73 glasa),

te ofanzivni trio Marko Burzanović, Budućnost (107),Marko Šćepanović, Mladost (99)Darko Bjedov, Zeta (67 glasova).

Kao što smo već najavili, način izbora malo je promijenjen ove godine. Za razliku od dvije prethodne sezone, kada je specijalna komisija sastavljena od novinara i selektora svih reprezentativnih kategorija birala širi spisak, prvoligaški fudbaleri su ovoga puta imali punu slobodu da izaberu kojeg žele fudbalera, osim naravno igrače iz svog kluba.

Smatramo da je ovo najdemokratskiji mogući način izbora, iako je neminovno nosio sa sobom i malo pristrasnosti, na način da su neki fudbaleri glasali za igrače iz svog grada, ali s obzirom na "širinu" izbora - dobijen je najbolji i najmjerodavniji mogući tim. O tome  svjedoči podatak da su se čak sedmorica fudbalera od najboljih 11 našli u "B" reprezentaciji Crne Gore, koju je selektirao Mojaš Radonjić, a koja će se sjutra suprostaviti A reprezentaciji Crne Gore u revijalnom meču pod Goricom.

Vezista Rudara Nedeljko Vlahović jedini je fudbaler koji je sva tri puta uvršten u idealnu jedanaestorku domaćeg prvoligaškog karavana, dok su se njegov saigrač iz Rudara Mirko Radišić i Risto Radunović iz Budućnosti po dva puta našli u najboljem timu.

"Veliko je zadovoljstvo naći se u najboljem timu lige, ali treba znati da iza svake individualne nagrade stoji kolektiv. Svih ovih godina sam imao sreću da uz sebe imam dobre saigrače, dobre trenere, prije svega dobre ljude", kazao je Vlahović. „Nadam se da će igrači sve više cijeniti ono što Sindikat radi za njih.“

Marko Šćepanović, najbolji strijelac lige, zahvalio se u ime svih fudbalera najboljeg tima:

"Čast je i zadovoljstvo biti u najboljem timu lige, ali i da su birani neki drugi fudbaleri sigurno ne bi bilo nazsluženo, jer dosta dobrih igrača nastupa u našoj ligi. Hvala Sindikatu fudbalera i predsjedniku Željku Janoviću, koji su uvijek na usluzi fudbalerima, što sam osjetio i na svojoj koži jer sam prije desetak dana zahvaljujući SPFCG dobio spor sa bivšim klubom iz Irana", kazao je Šćepanović.

Na svečanosti organizovanoj na "Imanju Knjaz" u Podgorici nagrade članovima najboljeg tima uručio je kapiten crnogorske reprezentacije Mirko Vučinić.

"Sindikat profesionalnih fudbalera je minulih godina rješavao puno sporova pred domaćim i inostranim arbitražnim sudovima, trudili smo se da budemo prepoznatljiva spona između igrača i klubova, adresa kojoj fudbaleri uvijek mogu da se obrate. Nadamo se da će u buudućnosti tih sporova biti što manje. Ipak, sada smo ovdje lijepim povodom, fudbaleri su ponovo u centru pažnje, ovo je njihov dan. SPFCG će nastaviti da bira najbolji tim šampionata, naša anketa je postala prepoznatljiva i tradicionalna, kazao je Željko Janović, predsjednik SPFCG.  

SPFCG je i ove godine imao čast da bude domaćin velikom broju uvaženih gostiju, tako da su svečanom proglašenju prisutvovali predsjednik FSCG Dejan Savićević, generalni sekretar Đurđevac, selektori Tumbaković i Radonjić, članovi stručnog štaba nacionalne selekcije, te brojni sadašnji i bivši igrači, fudbalski radnici, prijatelji i saradnici Sindikata.

Izbor NAJBOLJEG TIMA Telekom 1. CFL - sezona 2015/2016