OKONČANA AKCIJA GLASANJA ZA WORLD 11

OKONČANA AKCIJA GLASANJA ZA WORLD 11

SPFCG je okončao akciju glasanja za najbolji tim svijeta WORLD 11. U glasanju je uzelo...

KONFERENCIJA O ŽENSKOM FUDBALU – POTREBAN VEĆI NIVO PROFESIONALNOSTI

KONFERENCIJA O ŽENSKOM FUDBALU – POTREBAN VEĆI NIVO PROFESIONALNOSTI

Na Konferenciji održanoj 7-8.avgusta u Amsterdamu dominirale su teme koje su se odnosile na...

SEZONA 2017/2018 I CFL POČELA ZAJEDNIČKOM KAMPANJOM SPFCG I FSCG PROTIV NAMJEŠTANJA MEČEVA

SEZONA 2017/2018 I CFL POČELA ZAJEDNIČKOM KAMPANJOM SPFCG I FSCG PROTIV NAMJEŠTANJA MEČEVA

Kampanja „Reci ne namještanju mečeva“ (Say No to Match Fixing), koju na...

FIFPro Medjunarodni turnir - Zagreb 2017

FIFPro Medjunarodni turnir - Zagreb 2017

Ekipa Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore – igrači bez ugovora učestvovaće na...

Izvještaj sa utakmice SPFCG - FK Rad

Izvještaj sa utakmice SPFCG - FK Rad

Ekipa sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore- igrači bez ugovora, odigrala je drugu...

 • OKONČANA AKCIJA GLASANJA ZA WORLD 11

  OKONČANA AKCIJA GLASANJA ZA WORLD 11

  Sunday, 08 October 2017 21:38
 • KONFERENCIJA O ŽENSKOM FUDBALU – POTREBAN VEĆI NIVO PROFESIONALNOSTI

  KONFERENCIJA O ŽENSKOM FUDBALU – POTREBAN VEĆI NIVO PROFESIONALNOSTI

  Sunday, 08 October 2017 20:58
 • SEZONA 2017/2018 I CFL POČELA ZAJEDNIČKOM KAMPANJOM SPFCG I FSCG PROTIV NAMJEŠTANJA MEČEVA

  SEZONA 2017/2018 I CFL POČELA ZAJEDNIČKOM KAMPANJOM SPFCG I FSCG PROTIV NAMJEŠTANJA MEČEVA

  Sunday, 08 October 2017 20:51
 • FIFPro Medjunarodni turnir - Zagreb 2017

  FIFPro Medjunarodni turnir - Zagreb 2017

  Thursday, 29 June 2017 16:53
 • Izvještaj sa utakmice SPFCG - FK Rad

  Izvještaj sa utakmice SPFCG - FK Rad

  Thursday, 29 June 2017 16:47

Najava sastanaka sa igračima klubova iz Sjeverne regije

Rukovodstvo sindikata profesionalnih fudbalera  će u najskorijem periodu obići klubove iz Sjeverne regije i održati sastanke sa igračima. Obilazak će obuhvatiti i klubove iz Druge lige, a takođe planirani su i sastancima sa predstavnicima rukovodstava klubova.

Cilj ove akcije je da se putem direktne komunikacije sa igračima bolje upoznamo sa igračima, njihovim potrebama, izazovima sa kojima se suočavaju i očekivanjima od sindikata. Sa druge strane SPFCG će predstaviti igračima svoj dosadašnji rad, upoznati ih sa aktivnostima i planovima koje namjerava realizovati u narednom periodu. Kao i do sada, SPFCG u svom radu stavlja akcenat na aktivnoj dvosmjernoj komunikaciji sindikata i igrača, jer upravo takav način rada omogućava definisanje akcionog plana po mjeri i realnim potrebama igrača.

Tokom sastanaka će se sprovesti i akcija glasanja za izbor najboljeg fudbalerai tima svijeta, koji organizuju FIFPro i FIFA.

Takođe, predstavićemo kampanje FIFPro-a, koje SPFCG realizuje u Crnoj Gori.

Slične aktivnosti SPFCG će sprovesti i sa igračima klubova u Srednjoj i Južnoj regiji.

SPFCG će pokušati da pomogne Šćepanoviću da mu se umanji kazna

Marko Šćepanović se danas obratio Sindikatu profesionalnih fudbalera nakon odluke Fudbalskog saveza o suspenziji, gdje je razgovorao sa predsjednikom Janovićem i advokatom SPFCG Filipom Jovovićem. Sindikat je zauzeo stav da stane u zaštitu Šćepanovića, jer, kako ističu, propust ovog igrača je rezultat nedovoljne informisanosti i nepoznavanja odredbi dopunjenog Disciplinskog pravilnika FSCG.

„SPFCG je u više navrata apelovao na igrače domaće lige da se ne klade uopšte, a pogotovo ne na utakmice domaće lige, ali izgleda da nijesu svi svjesni ozbiljnosti situacije. Ipak, u slučaju Marka Šćepanovića rekli bismo da se prvenstveno radi o neinformisanosti igrača. On se nije kladio na mečeve jer zna da bi time prekršio Disciplinski pravilnik, ali jednostavno nije bio upoznat da ima obavezu da prijavi FSCG ukoliko je u saznanju da se neki igrač kladio na utakmice naše lige.“, navodi se u saopštenju SPFCG, gdje ukazuju da ne treba povlačiti paralelu između slučaja suspendovanog Aleksandra Mikijelja i Marka Šćepanovića. Advokat SPFCG, Filip Jovović će u već u ponedeljak podnijeti podnesak Disciplinskoj komisiji FSCG u kojem će tražiti maksimalno ublažavanje kazne za Šćepanovića.

U Sindikatu ističu da su već imali slučaj golmana Velimirovića na Malti, i da su i tada apelovali na igrače da se ne klade, jer je pravilnik FIFA jasan po tom pitanju i kazne su visoke.  Skupština FSCG je na poslednjem zasjedanju, prije nepuna dva mjeseca, uz prisustvo predstavnika svih klubova, dopunila Disciplinski pravilnik u cilju preventivnog djelovanja, što u sindikatu smatraju da je u skladu sa evropskom praksom, ali i da se kod nas za ovo kratko vrijeme nije uradilo dovoljno da bi ona dala adekvatne rezultate.  Očigledno se problemu mora prići sa više ozbiljnosti. U svijetu se već nekoliko godina sprovodi kampanja protiv namještanja mečeva i preduzeto je niz preventivnih mjera u saradnji sa priređivačima klađenja.

 SPFCG će u kapacitetu svojih mogućnosti učiniti sve kako bi se što više preventivnih radnji odradilo, prvenstveno kroz projekat „Don't Fix“ , gdje će se na  Odboru kapitena predstaviti Projekat i dogovoriti dalje korake implementacije.

„Nadamo se da će u FSCG imati razumijevanja za postupak Marka Šćepanovića i umanjiti mu kaznu, obzirom da nije direktno učestvovao u klađenju i da za ovo kratko vrijeme, od kada je dopunjeni Pravilnik stupio na snagu, nije bio adekvatno informisan od nadležnih u klubu , ali isto tako još jednom apelujemo na fudbalera da se više ne klade.“, zaključuje se u saopštenju SPFCG.

Održana Skupština FSCG

06.07.2015.godine, u podgoričkom Hotelu „Ramada“, održana je redovna Skupština Fudbalskog saveza Crne Gore. Gosti  Skupštine su bili Željko Janović, predsjednik i Vladimir Krsmanović, sekretar za međunarodnu saradnju Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore.

Janović je, pozdravljajući  predsjednika Savićevića, generalnog sekretara Đurđevca  i prisutne delegate u obraćanju na samom početku Skupštine, istakao da Sindikat sa FSCG ima izvanrednu saradnju, konkretizovanu formiranjem Odbora za socijalni dijalog, koji na svojim redovnim sastancima razmatra i dolazi do rješenja na dobrobit igrača i našeg fudbala uopšte.

„ Prirodno je da imamo intenzivnu saradnju u cilju poboljšanja statusa igrača, jer samo zadovoljan igrač može u potpunosti iskazati svoj fudbalski potencijal na terenu.“, rekao je na kraju Janović.

Na Skupštini su usvojeni godišnji izvještaji  FSCG, bilo je riječi finansiranju Saveza, strukturi prihoda i rashoda, o ulaganjima u reprezentativne selekcije I infrastrukturnim planovima. Predstavljen je i projekat izgardnje stadiona "Sveti Petar Cetinjski" na Cetinju. Predsjednik Dejan Savićević je apelovao na klubove, uglavnom prvoligaške, da posvete veću pažnju mlađim kategorijama.

Prilika za novi angažman

Selekcije Crne Gore i Srbije, sastavljene od fudbalera koji su trenutno bez ugovora, odigrale su 4.jula na terenu trening kampa FSCG meč 1/8 finala FIFPro Turnira za igrače bez ugovora. Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore po prvi put učestvuje na ovom turniru, koji se u čast 50-godišnjice osnivanja FIFpro-a ove godine igra po kup sistemu.

Selekciju igrača Crne Gore koju je sa klupe predvodio Nikola Rakojević, sa pomoćnikom Željkom Damjanovićem nastupila je u sastavu: Blažić, Obradović, Mitrović, Todorović, Martinović, Tiodorović, Burzanović, Tomić, Delić, Savićević i Milić. Igrali su još: Mijatović, Božović, Raičević i Kalezić.

Za goste su nastupili: Preković, Arsenijević, Krnjinac, Jakšić, Babić, Stefanović, Grkajac, Misini, Petrović, Puletić, Marić. Igrali su i : Nedović, Grbić, Dobrašinović, Ivanović, Nikoli. Selekciju Srbije je sa klupe predvodio Boban Dmitrović.

Utakmica je završena rezultatom 0:2 za selekciju Srbije koja na taj način postala učesnik 1/4 finala. Strijelci su bili Misini i Ivanović. Po sparnom vremenu, viđen je zanimljiv meč.  Domaći sastav je imao više od igre, dva puta je pogađao okvir gola (Milić i Kalezić), ali su gosti bili spretniji u realizaciji. Utakmica je odigrana po izvanredno pripremljenom terenu i privukla je oko 200 gledalaca, među kojima i brojna prepoznatljiva fudbalska lica.

„Rezultat je naravno bitan, ali nije presudan. Važno je da je SPFCG ovo započeo i da idemo u dobrom pravcu. Odigrali smo korektnu utakmicu, imali nekoliko dobrih šansi, ali nijesmo uspjeli da postignemo gol. Dobro je što su igrači vidjeli koliko mogu da urade na ovakvim mečevima. Sve je organizovano zbog njih. Vjerujem da će svi oni, ili većina njih uskoro pronaći klub i produžiti karijeru“, rekao je Nikola Rakojević, koji je sa klupe predvodio našu selekciju.

„Čestitam našim momcima ne samo na zalaganju i korektnoj igri, već i na profesionalnom odnosu koji su pokazali i na treninzima i na utakmici. Drugačije se nije moglo ni očekivati od ovakvih igrača. Žao mi je što nijesmo prošli u naredno kolo takmičenja, gdje bi imali da priliku da pokažu svoje umijeće na nekom od evropskih terena, ali svrha ovog projekta je da pomognemo igračima bez ugovora da pronađu novi angažman. Vjerujem da će većina to uspjeti, a siguran sam da bi ovakav sastav bio najozbiljniji kandidat za titulu u domaćem prvenstvu, a neki od igrača koje smo danas gledali zavrijeđuju pažnju i inostranih klubova.“, kazao je Željko Janović, predsjednik SPFCG.

U pripremnom periodu, selekcija Crne Gore je trenirala na terenima trening kampa Fudbalskog saveza na Starom Aerodromu.

Izbor NAJBOLJEG TIMA Telekom 1. CFL - sezona 2015/2016