U Amsterdamu održana Konferencija o profesionalnom razvoju igrača

U Amsterdamu održana Konferencija o profesionalnom razvoju igrača

3 – 5.april 2019. FIFPro je bio domaćin trodnevne Konferencije o profesionalnom razvoju...

ZDRAVLJE IGRAČA NA PRVOM MJESTU

ZDRAVLJE IGRAČA NA PRVOM MJESTU

FIFPro je razvio edukativni priručnik u cilju poboljšanja kvaliteta tretiranja situacija...

ODRŽAN SASTANAK SINDIKATA PROFESIONALNIH FUDBALERA IZ REGIONA

ODRŽAN SASTANAK SINDIKATA PROFESIONALNIH FUDBALERA IZ REGIONA

 15.mart 2019.godine u Sarajevu je održan sastanak članica FIFPro-a iz regiona, u...

Crnogorski bombarder: Počeo kao golman, sad je napast za golmane

Crnogorski bombarder: Počeo kao golman, sad je napast za golmane

Nikola Krstović ima 18 godina, a već treću sezonu je jedan od glavnih aktera crnogorske klupske...

STEFAN MUGOŠA, NAJBOLJI STRIJELAC NAŠE REPREZENTACIJE U LIGI NACIJA - PRONAŠAO SEBE u Južnoj Koreji

STEFAN MUGOŠA, NAJBOLJI STRIJELAC NAŠE REPREZENTACIJE U LIGI NACIJA - PRONAŠAO SEBE u Južnoj Koreji

Kajzerslautern, Aue, Minhen 1860, Karlsrue... Dugo je Stefan Mugoša tražio sebe po Evropi....

 • U Amsterdamu održana Konferencija o profesionalnom razvoju igrača

  U Amsterdamu održana Konferencija o profesionalnom razvoju igrača

  Monday, 08 April 2019 20:34
 • ZDRAVLJE IGRAČA NA PRVOM MJESTU

  ZDRAVLJE IGRAČA NA PRVOM MJESTU

  Saturday, 30 March 2019 20:46
 • ODRŽAN SASTANAK SINDIKATA PROFESIONALNIH FUDBALERA IZ REGIONA

  ODRŽAN SASTANAK SINDIKATA PROFESIONALNIH FUDBALERA IZ REGIONA

  Tuesday, 19 March 2019 18:02
 • Crnogorski bombarder: Počeo kao golman, sad je napast za golmane

  Crnogorski bombarder: Počeo kao golman, sad je napast za golmane

  Sunday, 10 February 2019 22:31
 • STEFAN MUGOŠA, NAJBOLJI STRIJELAC NAŠE REPREZENTACIJE U LIGI NACIJA - PRONAŠAO SEBE u Južnoj Koreji

  STEFAN MUGOŠA, NAJBOLJI STRIJELAC NAŠE REPREZENTACIJE U LIGI NACIJA - PRONAŠAO SEBE u Južnoj Koreji

  Monday, 21 January 2019 22:45

FIFPro Vas upozorava! Čuvajte se lažnih agenata!

FIFPro je izdao upozorenje svim profesionalnim fudbalerim da budu vrlo oprezni kada ih kontaktiraju lažni agenti koji rade za fudbalske klubove, međunarodne agencije, kompanije ili sami za sebe, ali u stvarnosti se radi o prevari pokušavajući zavesti igrače.
U posljednjih nekoliko nedelja, FIFPro je dobio informacije o raznim igračima koji su bili na meti varanja. Svi slučajevi imaju puno sličnosti i jedan zajednički cilj:

PREVARITI IGRACA I UZETI MU NOVAC!


PRAKSA

Igraču je pristupila osoba koja tvrdi da je agent. Pristup igraču takođe se može ostvariti putem Facebooka ili drugih društvenih medija. Lažni agent igraču navodi kako je u kontaktu s inostranim klubom koji je vrlo zainteresovan za potpisivanje ugovora. Lažni agent pokazuje igraču primjer dokumenta s kontakt podacima kluba, logotipom kluba, ponudom ugovora... Ponuda je primamljiva.
Dokument izgleda vjerodostojan, ali je falsifikovan.
Lažni agenti obično kontaktiraju igrače u završnoj fazi prelaznog roka za transfere, koji daje igračima malo vremena da zatraže pravni savjet ili da temeljno pogledaju ponudu. Osim toga, igrači imaju tendenciju da očajnički žele potpisati ugovor kada se približava krajnji rok prelaznog roka za transfere .
Prije potpisivanja ugovora ili putovanja do kluba za daljnje razgovore i pregovore, lažni agent traži od igrača da mu se plate putni troškovi, radna dozvola, administrativni troškovi, porezi ili drugi "obavezni" troškovi. Zbog kratkog roka, igrač mora uplatiti novac što je brže moguće na bankovni račun . Lažni agent obećava da će igrač dobiti potrebne dokumente čim novac bude uplaćen.
No, nakon što je novac prebačen, ništa se ne događa. Lažni agent ili će potpuno nestati ili održavati kontakt i pitati igrača za više novca zbog "nepredviđenih dodatnih troškova".

ZAKLJUČAK

• Lažni zastupnik/agent nije pravi agent, ne radi u ime kluba ili međunarodne agencije.
• Ne postoji stvarna ponuda iz bilo kojeg kluba

FIFPRO POZIVA IGRAČE DA PODIJELE SLEDEĆE SAVJETE:

• Ako ste kontaktirani od nekoga koga ne poznajete, tvrdeći da je on/ona agent ili neko sličan, budite vrlo oprezni. Pokušajte dobiti što je moguće više podataka/informacija ili kontaktirajte Vaš Sindikat fudbalera. Sindikat fudbalera ima iskustva u rješavanju ove prakse, te će vam pomoći.
• Nikada ne uplaćujte novac! Ako je klub stvarno zainteresovan za Vas, klub će voditi brigu o svim početnim troškovima. Klub takođe mora platiti za radnu dozvolu, a vi trebate potpisan ugovor da bi zatražili radnu dozvolu.

FIFPro

Kodeks ponašanja "Zaštitite našu igru" usvojen u potpunosti

Evropski fudbal u potpunosti usvojio Kodeks ponašanja „ Zaštitite našu igru „

Izvršni odbor UEFA-e odobrio je kodeks ponašanja koji postavlja vodeća načela za sve igrače, sudije, klubove i druge zvaničnike po pitanjima vezanim za integritet fudbala. Cilj je promovisati najviše standarde prilikom organizacije, igranja i suđenja utakmica.

Nakon ratifikacije odobrene od strane Professional Football Strategy Council (PFSC) i Izvršnog odbora UEFA-e 23.3.2013.g i usvajanjem rezolucije "European Football United for the Integrity of the Game" na zadnjem Kongresu UEFA-e, osnovana je radna grupa u koju su uključeni UEFA, ECA, EPFL i FIFPro Division Europe.


Glavna uloga ove radne grupe je osigurati efikasnu koordinaciju aktivnosti profesionalnih učesnika u fudbalu. Jedan od ciljeva je da se dogovori zajednički kodeks ponašanja za sve učesnike u evropskom fudbalu (npr. igrači, sudije, treneri, predstavnici klubova, administratori i organizatori  takmičenja na evropskom i domaćem nivou) po pitanju integriteta.

"Zaštitite našu igru!" kodeks ponašanja je rezultat rasprave održane u sklopu radne grupe, koji su potpisali sva četiri predsjednika UEFA-e, ECA, EPFL i FIFPro Division Europe na posljednjem PFSC sastanku 9. septembra 2014. To će takođe poslužiti kao referenca za kodeks ponašanja na nacionalnim nivoima, ilustrujući pozitivan rezultat čvrste saradnje između interesnih grupa.

SPFCG poklonio G form kostobrane reprezentativcima

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore u znak podrške hrabrim sokolovima pred početak kvalifikacija poklonio je kostobrane našim reprezentativcima. Radi se o proizvodu američkog proizvođača Dži form (G form), koji se specijalizovao za zaštitnu opremu za ekstremne sportove poput skejtborda, motokrosa i snoubordinga.


"SPFCG je obezbijedio kontigent savremenih kostobrana za nase clanove-igrace. Radi se o revolucionarnoj tehnologiji koja je do sada primjenjivanja samo u SAD. Odlučili smo da prvi set poklonimo našim reprezentativcima i na taj način ih podržimo i poželimo im sreću u narednim kvalifikacijama. Očekujem da će nas obradovati sjajnim rezultatima", rekao je šef međunarodnog odjeljenja Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) Vladimir Krsmanović.
Inače, promoter projekta je legendarni brazilski fudbaler Pele, a kako štite ovi kostobrani pogledajte u videu...

https://www.youtube.com/watch?v=d68dwFeKMSY


SPFCG će pomoći Jankoviću

Ponašanje čelnika Fudbalskog kluba Grbalj prema talentovanom fudbaleru Branislavu Jankoviću je neprihvatljivo i Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore će preduzeti sve mjere da mu pomogne, kazao je predsjednik Željko Janović.

 

On je rekao da se radi o neprimjerenom i neprincipijelnom uslovljavanju i ucjenjivanju rukovodstva FK Grbalj prema njihovom prvotimcu i mladom reprezentativcu.

Janović smatra da postupak kluba prema tom igraču predstavlja kršenje propisa svih međunarodnih i domaćih fudbalskih asocijacija i da advokati SPFCG već rade na tom slučaju.

Prema njegovim riječima, FIFPro – krovna međunarodna asocijacija fudbalera će takođe biti obavještena o tom slučaju kršenja elementarnih prava igrača.

 

„Mi ćemo preduzeti sve kako bi taj mladi, talentovani igrač što brže izašao iz takve situacije i nadamo se da neće biti negativnih posljedica za njegov profesionalni razvoj i napredak u karijeri. Iz svega navedenog ponašanje čelnika FK Grbalj je neprihvatljivo", rekao je Janović.